The Digitalist Team
December 21, 2023

2023 a Mndwrk csapatának szemében

Fel sem tudnánk sorolni, hogy mennyi minden történt velünk ebben az évben! Rendhagyó interjúnk segítségével mégis megpróbáljuk csapatunk minden tagjának segítségével bemutatni, kinek hogyan telt a 2023, milyen sikereket, emlékezetes pillanatokat éltünk meg együtt és milyen tervekkel vágunk neki a következő izgalmas 12 hónapnak. De nem csak az elmúlt évet vesszük górcső alá, hanem a csapatunk mindennapjait is, amit csapatépítők, szakdolgozat írás és a kisgyermekes élet kihívásai is fűszereznek, hogy még jobban megismerhesd a Mndwrk mögött álló embereket. 

-   Mi volt az idei év legnagyobb kihívása és hogyan sikerült megoldani?

Szomor Bence (Chief Marketing Officer): Talán azt emelném ki, hogy egy sikeres projekt kompetens és jó attitűdű csapattal kezdődik és végződik. A megfelelő tagok megtalálása és kiválasztása pedig az egyik legnagyobb kihívás (volt és lesz jövőre is), köszönhetően nem csak a munkaerő hiányának, hanem a megváltozott munkavégzési szokásoknak is. A jól szervezett (külső- és belső erőforrásokra egyaránt építő) hibrid csapatokban látom ennek megoldását. Ezért szerveztük át saját működésünket is, lehetővé téve, hogy minden projekt során több száz szakember közül válogatva állíthassunk össze a feladathoz legjobban illeszkedő csapatokat, természetesen a Mndwrk platform segítségével.

- Milyen jelentősebb kihívást, változást tapasztaltál a HR területen a 2023-as évben?

Nagy  Edit (Chief Human Resources Officer): Az idei év fókusza, a kivárás és a megtartás volt. Az új szakemberek felvétele visszaesett, a HR-nek sokkal inkább a meglévő szakemberekre, csapatra kellett fókuszálnia. Hogyan tudják a szervezetet összetartani ebben a bizonytalan időszakban. Mindig is nagy kihívás volt a munkavállalók, freelancerek, kihelyezett szakemberek és alvállalkozók csapattá kovácsolása, de ez most még hangsúlyosabbá vált. Hogyan, milyen aktivitásokkal, eszközökkel, folyamatokkal tudjuk elérni, hogy egy külsős szakember is érezze a csapathoz való tartozást? Kiket kell management szinten bevonni ebbe a kezdeményezésbe, hogy ez tényleg célt érjen, és fenntartható legyen? Szerintem ez egy nagy kihívás lesz 2024-ben is, mivel egyre több az atipikus munkavállaló és a hibrid munkavégzés. Térben, időben távol lévő szakembereket kell egy célért összekovácsolni, és mivel recruitment oldalról is várunk némi fellendülést, 2024-ben biztos hogy foglalkozni kell a recruitment stratégiai tervezés részével is, ami újabb kihívásokat fog generálni a HR szakemberek számára. Az biztos, hogy izgalmas évünk lesz jövőre. Én már várom! :)

- Melyek voltak a csapatod legfontosabb eredményei vagy mérföldkövei az elmúlt évben?

Fehér Csaba (Marketing Director): Szuper érzés, hogy idén két ügyfél cég akvizícióját is elősegítő, lead generáló marketing kampányokon dolgozhattunk.

-   Mi volt a legnagyobb sikerélmény 2023-ban?

Zsigmond Gergely (Head of Outsourcing): Új helyszínen és nagyon rövid felkészülési határidővel rendeztük meg az októberi BeerUP Festünket, amelyre nagy számban vártunk résztvevőket és szponzorpartnereket is. És nem csupán ezt az eseményt zártuk nagy sikerrel, de egy hónappal később is meg tudtuk ismételni ezt az eredményt. 

- Kedvenc Mndwrk esemény?

Hatházi Szilvia (Social Media & Community Manager és a redezvényeink hostja): Nehéz egy eseményt kiemelni a sorból, hiszen a kisebb rendezvényeinknek ugyanúgy megvan a maga bája, mint a 200+ fős, nagy fesztiváljainknak. Mindegy, hogy 30-40 fős, baráti hangulatú BeerUP-ról beszélünk, vagy nagyobb tömeget megmozgató fesztiválról, az este végén számomra mindig az a legnagyobb élmény, hogy végignézve a résztvevőkön, azt látom, hogy mindenki jól érzi magát, és egy pezsgő közösségi élet alakult ki. Mégis külön szót érdemel az októberi BeerUP Fest, hiszen ahogy Greg (Zsigmond Gergely) kollégám is említette, talán ez volt az a rendezvény, amely során a legtöbb új helyzettel, kihívással kellett megküzdenünk, de végül mindannyian (résztvevők, szponzorok és mi, szervezők is) elégedetten  mehettünk haza.

-   Szerinted mi a Mndwrk community legnagyobb erőssége?

Németh Laura (Community Manager): A szakmai közösség és a kapcsolatok. Az évek során nem csak a rendezvényeink létszáma nőtt egyre nagyobbra, de az események után egyre többen és tovább maradnak ott beszélgetni az előadóinkkal, egymással és persze velünk is. Így nem csupán régi ismerősökkel, egyetemi társakkal és volt kollégákkal lehet összefutni, de új kapcsolatokat is könnyen ki lehet alakítani, ami mindenképpen az egyik legnagyobb erőssége a közösségünknek. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jófej társaság alakult ki, így a szakmai előadásokon túl emiatt is megéri ellátogatni az eventekre.


- Milyen szempontok alapján áll össze egy PPC kampány a Mndwrk eseményekhez? Mi volt a legnagyobb kihívás?

Környei Júlia (Marketing Consultant): A hirdetések összeállításánál fontos szempont, hogy kiknek lehet érdekes az adott előadás, kiket és milyen kulcsszavakkal érdemes megszólítani. Meglepő módon egy-egy kampány összeállításánál a megfelelő mémek összegyűjtése a legnagyobb kihívás, pláne, ha speciálisabb technológiákról van szó, 


A közösségünk pedig nem csak a rendezvényeinken él és virul, de az online térben, a Mndwrk Platformon is, és szoros kapcsolatban vannak a recruitment csapattal is, akik sokszor jó tanácsokkal, karriertippekkel is segítik a közösség tagjait.  

- Szerinted melyik a platform leghasznosabb funkciója a community tagok számára?

Molnár Szabolcs (Portal Administrator): Szerintem az egyik leghasznosabb funkció, hogy squad-okat lehet létrehozni - ilyen lehetőséggel máshol még nem találkoztam. A squad-ok által a community tagjai is profitálnak, hiszen olyan csapattagokat válogathatnak össze maguknak, akikkel már korábban összeszoktak, az ügyfeleink pedig könnyebben toborozhatnak csapatokat az egyes projektekhez.

- Legjobb álláskeresési tippek 2024-re?

Pető Vivien (IT Recruiter): Tartson lépést az iparági trendekkel! Képben lenni az aktuális trendekkel, technológiákkal és fejlesztésekkel elengedhetetlen az IT-ban. Kövesse az iparági híreket, tanulmányozza az új technológiákat és vegyen részt konferenciákon, képzéseken, hogy frissen tartsa a tudását. Építse a szakmai kapcsolatait, vegyen részt eseményeken, rendezvényeken, meetupokon, vagy akár csatlakozzon online közösségekhez. A szakmai beszélgetések nem csak a kapcsolatépítésben segíthetnek, hanem abban is, hogy a saját munkával kapcsolatos elképzeléseink, elvárásaink is jobban körvonalazódjanak. És végül frissítse a Linkedin profilját, legyen naprakész és informatív. 

-   Mit szoktál tanácsolni azoknak a junior community tagoknak, akik elakadtak a karrierjük tervezésében? Mit tartsanak szem előtt 2024-ben, ha fejlődni szeretnének?

Kocsis Noémi (IT Recruiter): Sok junior community taggal beszélgetek, és azt tapasztalom, hogy nincs két egyforma pályakép, ezért olyan összetett kérdés ez. Amiről szinte mindenkivel beszélgetünk, az a munkán kívüli folyamatos tanulás, fejlődésorientált hozzáállás fontossága. Emellett a saját erősségekre, érdeklődésre, korábbi tapasztalatokra érdemes építeni a következő lépések tervezésénél, kiemelni azokat a skilleket, amikben az adott szakember magabiztosnak érzi magát, legyen az technikai tudás vagy soft skill.

Mi is első kézből tapasztaljuk, micsoda nehézségekkel kell szembenéznie kollégáinknak, akik a mindennapi munka mellett éppen egyetemi tanulmányaikat folytatják. Kertész Zsolt Finance Officerünk legnagyobb küzdelme idén a szakdolgozat leadása volt. 

- Milyen tanácsod van azoknak, akik munka mellett szakdolgozatot írnak?

Kertész Zsolt (Finance Officer): A szakdolgozat írás heti 40 órás munka és másodállás mellett nem egyszerű. Hallani olyan legendákat, hogy valaki egy éjszaka alatt megírta a 30 oldalas BSC dolgozatát, de az én személyes tapasztalatom az, hogy ez nem ennyire egyszerű. Kedves szakdolgozatírók! Hagyjatok magatoknak legalább 2-3 hónapot, ahogy én se tettem. Valamint készüljetek arra, hogy aludni ebben az időszakban nem nagyon lesz időtök (habár ezt a vizsgaidőszak alatt már úgy is megszoktátok).

- Időbeosztásról és munkaszervezésről anyaként is sokat tanulhat az ember. Hogyan lehet távmunkában, kisgyerek mellett hatékonyan dolgozni? Sikerül-e megtartani a munka-magánélet egyensúlyát?

McBride-Major Enikő (Marketing Consultant): Kisgyerekes anyaként teljes munkaidőben? Csak sok szervezéssel és külső támogatással. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem csak rám van bízva, hogy honnan dolgozom, de lehetőségem van mindezt részmunkaidőben tenni. Maximalistaként számomra ez a munka-magánélet egyensúlyának a kulcsa. A nap végén úgyis az számít, hogy lehúztam-e a feladatokat a listáról és mindenki elégedett legyen.

Csapatunk idén is több új taggal bővült. Ez az időszak szinte mindenki számára vegyes érzelmekkel van tele, hiszen mindannyian emlékszünk még, milyen aggodalommal vegyes izgatottsággal léptünk be az első munkanapunkon az irodába. Éppen ezért igyekszünk ezt az időszakot minden új belépő számára minél könnyebbé tenni. Megkérdeztük új kolléganőnket, ő hogyan élte meg az első időszakot a Mndwrk csapat tagjaként.

- Milyen az onboarding folyamat a Mndwrk-nél? Mesélj az első pár hét tapasztalatairól.

Vörös Kinga (Recruitment Coordinator): Lassan 2 hónapja vagyok a Mndwrk-nél, így még nagyon frissek az élményeim. Rengeteg segítséget és támogatást kaptam a kollégáimtól és közvetlen felettesemtől is. Ezen felül nagyon szuperül meg van szervezve a betanulás, rengeteg írásbeli segédlettel, így már egész korán megélhettem az önállóságom, ami jó visszajelzés volt számomra is. A közösséggel kapcsolatban nagyon hálás vagyok, nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan azt érezhetem, hogy beilleszkedtem. Szakmailag mindenkin látom a magas szintű tudást és ez engem is motivál, emellett a kedvességet és a segítőkész hozzáállást minden területen tapasztalom.

A csapatkohézió persze nem csak a mindennapi munka során erősödik, hanem a csapatépítők során vagy például egy olyan mókás megmérettetésben, amely kollégáink között már az októberi BeerUp óta húzódik: 

-   Sikerült már szkanderban legyőznöd a főnöködet?

Kocsis Tamás (Project Manager): Még nem, de a karrierem első számú céljává lépett elő, hogy legyőzzem! Titokban edzek és minden héten megnézem Sylvester Stallone Túl a csúcson című szkanderes filmjét motivációnak.

-   Melyik volt számodra a legemlékezetesebb csapatépítő program?

Varga Lilla (Marketing Consultant): Számomra a karácsonyi buli volt a legemlékezetesebb csapatépítő program, ahol már délelőttől folyt a közös sütés, főzés, készülődés. Az együtt töltött idő, a mély beszélgetések, az elmaradhatatlan társasjátékozások pedig még felejthetetlenebbé tették az estét.

- És ha már szóba került a társasjáték: szerinted melyik a csapat kedvenc társasjátéka? Ki a legjobb benne a csapatból?

Szabó Ádám (Grafikus): Nem is kérdés, hogy az Avalon! Eddig bárki csatlakozott, mindenki szerette. 5-10 játékosig lehet vele játszani, ezért nem szokott senki kimaradni, és könnyű megtanulni. Elég sok érzelmet kivált a munkatársakból, szokott lenni nagy nevetés és kiabálás, de minden csakis mókás határokon belül. Szinte minden társas est ezzel a játékkal zárul. Legjobb játékosnak Lillát és magamat tartom. 

Végül, de nem utolsó sorban vessünk egy pillantást a jövőnkre is. CEO-nk 2024-re szóló víziói következnek!

Kiss Attila (CEO): Szeretnénk alaposan felforgatni a munkaerőtoborzás világát, első lépésben az IT munkáltatókra fókuszálva. Miután 2023 legnagyobb eredménye, két év fejlesztő munkát követően, a Mndwrk Platform sikeres megjelenése volt, 2024-nek a mennyiségi terjeszkedésről kell szólnia. Akkor lennék igazán elégedett, ha az új trendekre és technológiákra nyitott úttörő szervezetek többségének lenne Mndwrk fiókja jövő év végére.

No items found.
December 21, 2023

2023 a Mndwrk csapatának szemében

Fel sem tudnánk sorolni, hogy mennyi minden történt velünk ebben az évben! Rendhagyó interjúnk segítségével mégis megpróbáljuk csapatunk minden tagjának segítségével bemutatni, kinek hogyan telt a 2023, milyen sikereket, emlékezetes pillanatokat éltünk meg együtt és milyen tervekkel vágunk neki a következő izgalmas 12 hónapnak. De nem csak az elmúlt évet vesszük górcső alá, hanem a csapatunk mindennapjait is, amit csapatépítők, szakdolgozat írás és a kisgyermekes élet kihívásai is fűszereznek, hogy még jobban megismerhesd a Mndwrk mögött álló embereket. 

-   Mi volt az idei év legnagyobb kihívása és hogyan sikerült megoldani?

Szomor Bence (Chief Marketing Officer): Talán azt emelném ki, hogy egy sikeres projekt kompetens és jó attitűdű csapattal kezdődik és végződik. A megfelelő tagok megtalálása és kiválasztása pedig az egyik legnagyobb kihívás (volt és lesz jövőre is), köszönhetően nem csak a munkaerő hiányának, hanem a megváltozott munkavégzési szokásoknak is. A jól szervezett (külső- és belső erőforrásokra egyaránt építő) hibrid csapatokban látom ennek megoldását. Ezért szerveztük át saját működésünket is, lehetővé téve, hogy minden projekt során több száz szakember közül válogatva állíthassunk össze a feladathoz legjobban illeszkedő csapatokat, természetesen a Mndwrk platform segítségével.

- Milyen jelentősebb kihívást, változást tapasztaltál a HR területen a 2023-as évben?

Nagy  Edit (Chief Human Resources Officer): Az idei év fókusza, a kivárás és a megtartás volt. Az új szakemberek felvétele visszaesett, a HR-nek sokkal inkább a meglévő szakemberekre, csapatra kellett fókuszálnia. Hogyan tudják a szervezetet összetartani ebben a bizonytalan időszakban. Mindig is nagy kihívás volt a munkavállalók, freelancerek, kihelyezett szakemberek és alvállalkozók csapattá kovácsolása, de ez most még hangsúlyosabbá vált. Hogyan, milyen aktivitásokkal, eszközökkel, folyamatokkal tudjuk elérni, hogy egy külsős szakember is érezze a csapathoz való tartozást? Kiket kell management szinten bevonni ebbe a kezdeményezésbe, hogy ez tényleg célt érjen, és fenntartható legyen? Szerintem ez egy nagy kihívás lesz 2024-ben is, mivel egyre több az atipikus munkavállaló és a hibrid munkavégzés. Térben, időben távol lévő szakembereket kell egy célért összekovácsolni, és mivel recruitment oldalról is várunk némi fellendülést, 2024-ben biztos hogy foglalkozni kell a recruitment stratégiai tervezés részével is, ami újabb kihívásokat fog generálni a HR szakemberek számára. Az biztos, hogy izgalmas évünk lesz jövőre. Én már várom! :)

- Melyek voltak a csapatod legfontosabb eredményei vagy mérföldkövei az elmúlt évben?

Fehér Csaba (Marketing Director): Szuper érzés, hogy idén két ügyfél cég akvizícióját is elősegítő, lead generáló marketing kampányokon dolgozhattunk.

-   Mi volt a legnagyobb sikerélmény 2023-ban?

Zsigmond Gergely (Head of Outsourcing): Új helyszínen és nagyon rövid felkészülési határidővel rendeztük meg az októberi BeerUP Festünket, amelyre nagy számban vártunk résztvevőket és szponzorpartnereket is. És nem csupán ezt az eseményt zártuk nagy sikerrel, de egy hónappal később is meg tudtuk ismételni ezt az eredményt. 

- Kedvenc Mndwrk esemény?

Hatházi Szilvia (Social Media & Community Manager és a redezvényeink hostja): Nehéz egy eseményt kiemelni a sorból, hiszen a kisebb rendezvényeinknek ugyanúgy megvan a maga bája, mint a 200+ fős, nagy fesztiváljainknak. Mindegy, hogy 30-40 fős, baráti hangulatú BeerUP-ról beszélünk, vagy nagyobb tömeget megmozgató fesztiválról, az este végén számomra mindig az a legnagyobb élmény, hogy végignézve a résztvevőkön, azt látom, hogy mindenki jól érzi magát, és egy pezsgő közösségi élet alakult ki. Mégis külön szót érdemel az októberi BeerUP Fest, hiszen ahogy Greg (Zsigmond Gergely) kollégám is említette, talán ez volt az a rendezvény, amely során a legtöbb új helyzettel, kihívással kellett megküzdenünk, de végül mindannyian (résztvevők, szponzorok és mi, szervezők is) elégedetten  mehettünk haza.

-   Szerinted mi a Mndwrk community legnagyobb erőssége?

Németh Laura (Community Manager): A szakmai közösség és a kapcsolatok. Az évek során nem csak a rendezvényeink létszáma nőtt egyre nagyobbra, de az események után egyre többen és tovább maradnak ott beszélgetni az előadóinkkal, egymással és persze velünk is. Így nem csupán régi ismerősökkel, egyetemi társakkal és volt kollégákkal lehet összefutni, de új kapcsolatokat is könnyen ki lehet alakítani, ami mindenképpen az egyik legnagyobb erőssége a közösségünknek. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jófej társaság alakult ki, így a szakmai előadásokon túl emiatt is megéri ellátogatni az eventekre.


- Milyen szempontok alapján áll össze egy PPC kampány a Mndwrk eseményekhez? Mi volt a legnagyobb kihívás?

Környei Júlia (Marketing Consultant): A hirdetések összeállításánál fontos szempont, hogy kiknek lehet érdekes az adott előadás, kiket és milyen kulcsszavakkal érdemes megszólítani. Meglepő módon egy-egy kampány összeállításánál a megfelelő mémek összegyűjtése a legnagyobb kihívás, pláne, ha speciálisabb technológiákról van szó, 


A közösségünk pedig nem csak a rendezvényeinken él és virul, de az online térben, a Mndwrk Platformon is, és szoros kapcsolatban vannak a recruitment csapattal is, akik sokszor jó tanácsokkal, karriertippekkel is segítik a közösség tagjait.  

- Szerinted melyik a platform leghasznosabb funkciója a community tagok számára?

Molnár Szabolcs (Portal Administrator): Szerintem az egyik leghasznosabb funkció, hogy squad-okat lehet létrehozni - ilyen lehetőséggel máshol még nem találkoztam. A squad-ok által a community tagjai is profitálnak, hiszen olyan csapattagokat válogathatnak össze maguknak, akikkel már korábban összeszoktak, az ügyfeleink pedig könnyebben toborozhatnak csapatokat az egyes projektekhez.

- Legjobb álláskeresési tippek 2024-re?

Pető Vivien (IT Recruiter): Tartson lépést az iparági trendekkel! Képben lenni az aktuális trendekkel, technológiákkal és fejlesztésekkel elengedhetetlen az IT-ban. Kövesse az iparági híreket, tanulmányozza az új technológiákat és vegyen részt konferenciákon, képzéseken, hogy frissen tartsa a tudását. Építse a szakmai kapcsolatait, vegyen részt eseményeken, rendezvényeken, meetupokon, vagy akár csatlakozzon online közösségekhez. A szakmai beszélgetések nem csak a kapcsolatépítésben segíthetnek, hanem abban is, hogy a saját munkával kapcsolatos elképzeléseink, elvárásaink is jobban körvonalazódjanak. És végül frissítse a Linkedin profilját, legyen naprakész és informatív. 

-   Mit szoktál tanácsolni azoknak a junior community tagoknak, akik elakadtak a karrierjük tervezésében? Mit tartsanak szem előtt 2024-ben, ha fejlődni szeretnének?

Kocsis Noémi (IT Recruiter): Sok junior community taggal beszélgetek, és azt tapasztalom, hogy nincs két egyforma pályakép, ezért olyan összetett kérdés ez. Amiről szinte mindenkivel beszélgetünk, az a munkán kívüli folyamatos tanulás, fejlődésorientált hozzáállás fontossága. Emellett a saját erősségekre, érdeklődésre, korábbi tapasztalatokra érdemes építeni a következő lépések tervezésénél, kiemelni azokat a skilleket, amikben az adott szakember magabiztosnak érzi magát, legyen az technikai tudás vagy soft skill.

Mi is első kézből tapasztaljuk, micsoda nehézségekkel kell szembenéznie kollégáinknak, akik a mindennapi munka mellett éppen egyetemi tanulmányaikat folytatják. Kertész Zsolt Finance Officerünk legnagyobb küzdelme idén a szakdolgozat leadása volt. 

- Milyen tanácsod van azoknak, akik munka mellett szakdolgozatot írnak?

Kertész Zsolt (Finance Officer): A szakdolgozat írás heti 40 órás munka és másodállás mellett nem egyszerű. Hallani olyan legendákat, hogy valaki egy éjszaka alatt megírta a 30 oldalas BSC dolgozatát, de az én személyes tapasztalatom az, hogy ez nem ennyire egyszerű. Kedves szakdolgozatírók! Hagyjatok magatoknak legalább 2-3 hónapot, ahogy én se tettem. Valamint készüljetek arra, hogy aludni ebben az időszakban nem nagyon lesz időtök (habár ezt a vizsgaidőszak alatt már úgy is megszoktátok).

- Időbeosztásról és munkaszervezésről anyaként is sokat tanulhat az ember. Hogyan lehet távmunkában, kisgyerek mellett hatékonyan dolgozni? Sikerül-e megtartani a munka-magánélet egyensúlyát?

McBride-Major Enikő (Marketing Consultant): Kisgyerekes anyaként teljes munkaidőben? Csak sok szervezéssel és külső támogatással. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem csak rám van bízva, hogy honnan dolgozom, de lehetőségem van mindezt részmunkaidőben tenni. Maximalistaként számomra ez a munka-magánélet egyensúlyának a kulcsa. A nap végén úgyis az számít, hogy lehúztam-e a feladatokat a listáról és mindenki elégedett legyen.

Csapatunk idén is több új taggal bővült. Ez az időszak szinte mindenki számára vegyes érzelmekkel van tele, hiszen mindannyian emlékszünk még, milyen aggodalommal vegyes izgatottsággal léptünk be az első munkanapunkon az irodába. Éppen ezért igyekszünk ezt az időszakot minden új belépő számára minél könnyebbé tenni. Megkérdeztük új kolléganőnket, ő hogyan élte meg az első időszakot a Mndwrk csapat tagjaként.

- Milyen az onboarding folyamat a Mndwrk-nél? Mesélj az első pár hét tapasztalatairól.

Vörös Kinga (Recruitment Coordinator): Lassan 2 hónapja vagyok a Mndwrk-nél, így még nagyon frissek az élményeim. Rengeteg segítséget és támogatást kaptam a kollégáimtól és közvetlen felettesemtől is. Ezen felül nagyon szuperül meg van szervezve a betanulás, rengeteg írásbeli segédlettel, így már egész korán megélhettem az önállóságom, ami jó visszajelzés volt számomra is. A közösséggel kapcsolatban nagyon hálás vagyok, nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan azt érezhetem, hogy beilleszkedtem. Szakmailag mindenkin látom a magas szintű tudást és ez engem is motivál, emellett a kedvességet és a segítőkész hozzáállást minden területen tapasztalom.

A csapatkohézió persze nem csak a mindennapi munka során erősödik, hanem a csapatépítők során vagy például egy olyan mókás megmérettetésben, amely kollégáink között már az októberi BeerUp óta húzódik: 

-   Sikerült már szkanderban legyőznöd a főnöködet?

Kocsis Tamás (Project Manager): Még nem, de a karrierem első számú céljává lépett elő, hogy legyőzzem! Titokban edzek és minden héten megnézem Sylvester Stallone Túl a csúcson című szkanderes filmjét motivációnak.

-   Melyik volt számodra a legemlékezetesebb csapatépítő program?

Varga Lilla (Marketing Consultant): Számomra a karácsonyi buli volt a legemlékezetesebb csapatépítő program, ahol már délelőttől folyt a közös sütés, főzés, készülődés. Az együtt töltött idő, a mély beszélgetések, az elmaradhatatlan társasjátékozások pedig még felejthetetlenebbé tették az estét.

- És ha már szóba került a társasjáték: szerinted melyik a csapat kedvenc társasjátéka? Ki a legjobb benne a csapatból?

Szabó Ádám (Grafikus): Nem is kérdés, hogy az Avalon! Eddig bárki csatlakozott, mindenki szerette. 5-10 játékosig lehet vele játszani, ezért nem szokott senki kimaradni, és könnyű megtanulni. Elég sok érzelmet kivált a munkatársakból, szokott lenni nagy nevetés és kiabálás, de minden csakis mókás határokon belül. Szinte minden társas est ezzel a játékkal zárul. Legjobb játékosnak Lillát és magamat tartom. 

Végül, de nem utolsó sorban vessünk egy pillantást a jövőnkre is. CEO-nk 2024-re szóló víziói következnek!

Kiss Attila (CEO): Szeretnénk alaposan felforgatni a munkaerőtoborzás világát, első lépésben az IT munkáltatókra fókuszálva. Miután 2023 legnagyobb eredménye, két év fejlesztő munkát követően, a Mndwrk Platform sikeres megjelenése volt, 2024-nek a mennyiségi terjeszkedésről kell szólnia. Akkor lennék igazán elégedett, ha az új trendekre és technológiákra nyitott úttörő szervezetek többségének lenne Mndwrk fiókja jövő év végére.

No items found.

Related Services

No items found.

Tags

No items found.

get in touch.

Tell us about your goals!
Contact Sales
The Digitalist Team
December 21, 2023

2023 a Mndwrk csapatának szemében

Fel sem tudnánk sorolni, hogy mennyi minden történt velünk ebben az évben! Rendhagyó interjúnk segítségével mégis megpróbáljuk csapatunk minden tagjának segítségével bemutatni, kinek hogyan telt a 2023, milyen sikereket, emlékezetes pillanatokat éltünk meg együtt és milyen tervekkel vágunk neki a következő izgalmas 12 hónapnak. De nem csak az elmúlt évet vesszük górcső alá, hanem a csapatunk mindennapjait is, amit csapatépítők, szakdolgozat írás és a kisgyermekes élet kihívásai is fűszereznek, hogy még jobban megismerhesd a Mndwrk mögött álló embereket. 

-   Mi volt az idei év legnagyobb kihívása és hogyan sikerült megoldani?

Szomor Bence (Chief Marketing Officer): Talán azt emelném ki, hogy egy sikeres projekt kompetens és jó attitűdű csapattal kezdődik és végződik. A megfelelő tagok megtalálása és kiválasztása pedig az egyik legnagyobb kihívás (volt és lesz jövőre is), köszönhetően nem csak a munkaerő hiányának, hanem a megváltozott munkavégzési szokásoknak is. A jól szervezett (külső- és belső erőforrásokra egyaránt építő) hibrid csapatokban látom ennek megoldását. Ezért szerveztük át saját működésünket is, lehetővé téve, hogy minden projekt során több száz szakember közül válogatva állíthassunk össze a feladathoz legjobban illeszkedő csapatokat, természetesen a Mndwrk platform segítségével.

- Milyen jelentősebb kihívást, változást tapasztaltál a HR területen a 2023-as évben?

Nagy  Edit (Chief Human Resources Officer): Az idei év fókusza, a kivárás és a megtartás volt. Az új szakemberek felvétele visszaesett, a HR-nek sokkal inkább a meglévő szakemberekre, csapatra kellett fókuszálnia. Hogyan tudják a szervezetet összetartani ebben a bizonytalan időszakban. Mindig is nagy kihívás volt a munkavállalók, freelancerek, kihelyezett szakemberek és alvállalkozók csapattá kovácsolása, de ez most még hangsúlyosabbá vált. Hogyan, milyen aktivitásokkal, eszközökkel, folyamatokkal tudjuk elérni, hogy egy külsős szakember is érezze a csapathoz való tartozást? Kiket kell management szinten bevonni ebbe a kezdeményezésbe, hogy ez tényleg célt érjen, és fenntartható legyen? Szerintem ez egy nagy kihívás lesz 2024-ben is, mivel egyre több az atipikus munkavállaló és a hibrid munkavégzés. Térben, időben távol lévő szakembereket kell egy célért összekovácsolni, és mivel recruitment oldalról is várunk némi fellendülést, 2024-ben biztos hogy foglalkozni kell a recruitment stratégiai tervezés részével is, ami újabb kihívásokat fog generálni a HR szakemberek számára. Az biztos, hogy izgalmas évünk lesz jövőre. Én már várom! :)

- Melyek voltak a csapatod legfontosabb eredményei vagy mérföldkövei az elmúlt évben?

Fehér Csaba (Marketing Director): Szuper érzés, hogy idén két ügyfél cég akvizícióját is elősegítő, lead generáló marketing kampányokon dolgozhattunk.

-   Mi volt a legnagyobb sikerélmény 2023-ban?

Zsigmond Gergely (Head of Outsourcing): Új helyszínen és nagyon rövid felkészülési határidővel rendeztük meg az októberi BeerUP Festünket, amelyre nagy számban vártunk résztvevőket és szponzorpartnereket is. És nem csupán ezt az eseményt zártuk nagy sikerrel, de egy hónappal később is meg tudtuk ismételni ezt az eredményt. 

- Kedvenc Mndwrk esemény?

Hatházi Szilvia (Social Media & Community Manager és a redezvényeink hostja): Nehéz egy eseményt kiemelni a sorból, hiszen a kisebb rendezvényeinknek ugyanúgy megvan a maga bája, mint a 200+ fős, nagy fesztiváljainknak. Mindegy, hogy 30-40 fős, baráti hangulatú BeerUP-ról beszélünk, vagy nagyobb tömeget megmozgató fesztiválról, az este végén számomra mindig az a legnagyobb élmény, hogy végignézve a résztvevőkön, azt látom, hogy mindenki jól érzi magát, és egy pezsgő közösségi élet alakult ki. Mégis külön szót érdemel az októberi BeerUP Fest, hiszen ahogy Greg (Zsigmond Gergely) kollégám is említette, talán ez volt az a rendezvény, amely során a legtöbb új helyzettel, kihívással kellett megküzdenünk, de végül mindannyian (résztvevők, szponzorok és mi, szervezők is) elégedetten  mehettünk haza.

-   Szerinted mi a Mndwrk community legnagyobb erőssége?

Németh Laura (Community Manager): A szakmai közösség és a kapcsolatok. Az évek során nem csak a rendezvényeink létszáma nőtt egyre nagyobbra, de az események után egyre többen és tovább maradnak ott beszélgetni az előadóinkkal, egymással és persze velünk is. Így nem csupán régi ismerősökkel, egyetemi társakkal és volt kollégákkal lehet összefutni, de új kapcsolatokat is könnyen ki lehet alakítani, ami mindenképpen az egyik legnagyobb erőssége a közösségünknek. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jófej társaság alakult ki, így a szakmai előadásokon túl emiatt is megéri ellátogatni az eventekre.


- Milyen szempontok alapján áll össze egy PPC kampány a Mndwrk eseményekhez? Mi volt a legnagyobb kihívás?

Környei Júlia (Marketing Consultant): A hirdetések összeállításánál fontos szempont, hogy kiknek lehet érdekes az adott előadás, kiket és milyen kulcsszavakkal érdemes megszólítani. Meglepő módon egy-egy kampány összeállításánál a megfelelő mémek összegyűjtése a legnagyobb kihívás, pláne, ha speciálisabb technológiákról van szó, 


A közösségünk pedig nem csak a rendezvényeinken él és virul, de az online térben, a Mndwrk Platformon is, és szoros kapcsolatban vannak a recruitment csapattal is, akik sokszor jó tanácsokkal, karriertippekkel is segítik a közösség tagjait.  

- Szerinted melyik a platform leghasznosabb funkciója a community tagok számára?

Molnár Szabolcs (Portal Administrator): Szerintem az egyik leghasznosabb funkció, hogy squad-okat lehet létrehozni - ilyen lehetőséggel máshol még nem találkoztam. A squad-ok által a community tagjai is profitálnak, hiszen olyan csapattagokat válogathatnak össze maguknak, akikkel már korábban összeszoktak, az ügyfeleink pedig könnyebben toborozhatnak csapatokat az egyes projektekhez.

- Legjobb álláskeresési tippek 2024-re?

Pető Vivien (IT Recruiter): Tartson lépést az iparági trendekkel! Képben lenni az aktuális trendekkel, technológiákkal és fejlesztésekkel elengedhetetlen az IT-ban. Kövesse az iparági híreket, tanulmányozza az új technológiákat és vegyen részt konferenciákon, képzéseken, hogy frissen tartsa a tudását. Építse a szakmai kapcsolatait, vegyen részt eseményeken, rendezvényeken, meetupokon, vagy akár csatlakozzon online közösségekhez. A szakmai beszélgetések nem csak a kapcsolatépítésben segíthetnek, hanem abban is, hogy a saját munkával kapcsolatos elképzeléseink, elvárásaink is jobban körvonalazódjanak. És végül frissítse a Linkedin profilját, legyen naprakész és informatív. 

-   Mit szoktál tanácsolni azoknak a junior community tagoknak, akik elakadtak a karrierjük tervezésében? Mit tartsanak szem előtt 2024-ben, ha fejlődni szeretnének?

Kocsis Noémi (IT Recruiter): Sok junior community taggal beszélgetek, és azt tapasztalom, hogy nincs két egyforma pályakép, ezért olyan összetett kérdés ez. Amiről szinte mindenkivel beszélgetünk, az a munkán kívüli folyamatos tanulás, fejlődésorientált hozzáállás fontossága. Emellett a saját erősségekre, érdeklődésre, korábbi tapasztalatokra érdemes építeni a következő lépések tervezésénél, kiemelni azokat a skilleket, amikben az adott szakember magabiztosnak érzi magát, legyen az technikai tudás vagy soft skill.

Mi is első kézből tapasztaljuk, micsoda nehézségekkel kell szembenéznie kollégáinknak, akik a mindennapi munka mellett éppen egyetemi tanulmányaikat folytatják. Kertész Zsolt Finance Officerünk legnagyobb küzdelme idén a szakdolgozat leadása volt. 

- Milyen tanácsod van azoknak, akik munka mellett szakdolgozatot írnak?

Kertész Zsolt (Finance Officer): A szakdolgozat írás heti 40 órás munka és másodállás mellett nem egyszerű. Hallani olyan legendákat, hogy valaki egy éjszaka alatt megírta a 30 oldalas BSC dolgozatát, de az én személyes tapasztalatom az, hogy ez nem ennyire egyszerű. Kedves szakdolgozatírók! Hagyjatok magatoknak legalább 2-3 hónapot, ahogy én se tettem. Valamint készüljetek arra, hogy aludni ebben az időszakban nem nagyon lesz időtök (habár ezt a vizsgaidőszak alatt már úgy is megszoktátok).

- Időbeosztásról és munkaszervezésről anyaként is sokat tanulhat az ember. Hogyan lehet távmunkában, kisgyerek mellett hatékonyan dolgozni? Sikerül-e megtartani a munka-magánélet egyensúlyát?

McBride-Major Enikő (Marketing Consultant): Kisgyerekes anyaként teljes munkaidőben? Csak sok szervezéssel és külső támogatással. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem csak rám van bízva, hogy honnan dolgozom, de lehetőségem van mindezt részmunkaidőben tenni. Maximalistaként számomra ez a munka-magánélet egyensúlyának a kulcsa. A nap végén úgyis az számít, hogy lehúztam-e a feladatokat a listáról és mindenki elégedett legyen.

Csapatunk idén is több új taggal bővült. Ez az időszak szinte mindenki számára vegyes érzelmekkel van tele, hiszen mindannyian emlékszünk még, milyen aggodalommal vegyes izgatottsággal léptünk be az első munkanapunkon az irodába. Éppen ezért igyekszünk ezt az időszakot minden új belépő számára minél könnyebbé tenni. Megkérdeztük új kolléganőnket, ő hogyan élte meg az első időszakot a Mndwrk csapat tagjaként.

- Milyen az onboarding folyamat a Mndwrk-nél? Mesélj az első pár hét tapasztalatairól.

Vörös Kinga (Recruitment Coordinator): Lassan 2 hónapja vagyok a Mndwrk-nél, így még nagyon frissek az élményeim. Rengeteg segítséget és támogatást kaptam a kollégáimtól és közvetlen felettesemtől is. Ezen felül nagyon szuperül meg van szervezve a betanulás, rengeteg írásbeli segédlettel, így már egész korán megélhettem az önállóságom, ami jó visszajelzés volt számomra is. A közösséggel kapcsolatban nagyon hálás vagyok, nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan azt érezhetem, hogy beilleszkedtem. Szakmailag mindenkin látom a magas szintű tudást és ez engem is motivál, emellett a kedvességet és a segítőkész hozzáállást minden területen tapasztalom.

A csapatkohézió persze nem csak a mindennapi munka során erősödik, hanem a csapatépítők során vagy például egy olyan mókás megmérettetésben, amely kollégáink között már az októberi BeerUp óta húzódik: 

-   Sikerült már szkanderban legyőznöd a főnöködet?

Kocsis Tamás (Project Manager): Még nem, de a karrierem első számú céljává lépett elő, hogy legyőzzem! Titokban edzek és minden héten megnézem Sylvester Stallone Túl a csúcson című szkanderes filmjét motivációnak.

-   Melyik volt számodra a legemlékezetesebb csapatépítő program?

Varga Lilla (Marketing Consultant): Számomra a karácsonyi buli volt a legemlékezetesebb csapatépítő program, ahol már délelőttől folyt a közös sütés, főzés, készülődés. Az együtt töltött idő, a mély beszélgetések, az elmaradhatatlan társasjátékozások pedig még felejthetetlenebbé tették az estét.

- És ha már szóba került a társasjáték: szerinted melyik a csapat kedvenc társasjátéka? Ki a legjobb benne a csapatból?

Szabó Ádám (Grafikus): Nem is kérdés, hogy az Avalon! Eddig bárki csatlakozott, mindenki szerette. 5-10 játékosig lehet vele játszani, ezért nem szokott senki kimaradni, és könnyű megtanulni. Elég sok érzelmet kivált a munkatársakból, szokott lenni nagy nevetés és kiabálás, de minden csakis mókás határokon belül. Szinte minden társas est ezzel a játékkal zárul. Legjobb játékosnak Lillát és magamat tartom. 

Végül, de nem utolsó sorban vessünk egy pillantást a jövőnkre is. CEO-nk 2024-re szóló víziói következnek!

Kiss Attila (CEO): Szeretnénk alaposan felforgatni a munkaerőtoborzás világát, első lépésben az IT munkáltatókra fókuszálva. Miután 2023 legnagyobb eredménye, két év fejlesztő munkát követően, a Mndwrk Platform sikeres megjelenése volt, 2024-nek a mennyiségi terjeszkedésről kell szólnia. Akkor lennék igazán elégedett, ha az új trendekre és technológiákra nyitott úttörő szervezetek többségének lenne Mndwrk fiókja jövő év végére.

No items found.
December 21, 2023

2023 a Mndwrk csapatának szemében

Fel sem tudnánk sorolni, hogy mennyi minden történt velünk ebben az évben! Rendhagyó interjúnk segítségével mégis megpróbáljuk csapatunk minden tagjának segítségével bemutatni, kinek hogyan telt a 2023, milyen sikereket, emlékezetes pillanatokat éltünk meg együtt és milyen tervekkel vágunk neki a következő izgalmas 12 hónapnak. De nem csak az elmúlt évet vesszük górcső alá, hanem a csapatunk mindennapjait is, amit csapatépítők, szakdolgozat írás és a kisgyermekes élet kihívásai is fűszereznek, hogy még jobban megismerhesd a Mndwrk mögött álló embereket. 

-   Mi volt az idei év legnagyobb kihívása és hogyan sikerült megoldani?

Szomor Bence (Chief Marketing Officer): Talán azt emelném ki, hogy egy sikeres projekt kompetens és jó attitűdű csapattal kezdődik és végződik. A megfelelő tagok megtalálása és kiválasztása pedig az egyik legnagyobb kihívás (volt és lesz jövőre is), köszönhetően nem csak a munkaerő hiányának, hanem a megváltozott munkavégzési szokásoknak is. A jól szervezett (külső- és belső erőforrásokra egyaránt építő) hibrid csapatokban látom ennek megoldását. Ezért szerveztük át saját működésünket is, lehetővé téve, hogy minden projekt során több száz szakember közül válogatva állíthassunk össze a feladathoz legjobban illeszkedő csapatokat, természetesen a Mndwrk platform segítségével.

- Milyen jelentősebb kihívást, változást tapasztaltál a HR területen a 2023-as évben?

Nagy  Edit (Chief Human Resources Officer): Az idei év fókusza, a kivárás és a megtartás volt. Az új szakemberek felvétele visszaesett, a HR-nek sokkal inkább a meglévő szakemberekre, csapatra kellett fókuszálnia. Hogyan tudják a szervezetet összetartani ebben a bizonytalan időszakban. Mindig is nagy kihívás volt a munkavállalók, freelancerek, kihelyezett szakemberek és alvállalkozók csapattá kovácsolása, de ez most még hangsúlyosabbá vált. Hogyan, milyen aktivitásokkal, eszközökkel, folyamatokkal tudjuk elérni, hogy egy külsős szakember is érezze a csapathoz való tartozást? Kiket kell management szinten bevonni ebbe a kezdeményezésbe, hogy ez tényleg célt érjen, és fenntartható legyen? Szerintem ez egy nagy kihívás lesz 2024-ben is, mivel egyre több az atipikus munkavállaló és a hibrid munkavégzés. Térben, időben távol lévő szakembereket kell egy célért összekovácsolni, és mivel recruitment oldalról is várunk némi fellendülést, 2024-ben biztos hogy foglalkozni kell a recruitment stratégiai tervezés részével is, ami újabb kihívásokat fog generálni a HR szakemberek számára. Az biztos, hogy izgalmas évünk lesz jövőre. Én már várom! :)

- Melyek voltak a csapatod legfontosabb eredményei vagy mérföldkövei az elmúlt évben?

Fehér Csaba (Marketing Director): Szuper érzés, hogy idén két ügyfél cég akvizícióját is elősegítő, lead generáló marketing kampányokon dolgozhattunk.

-   Mi volt a legnagyobb sikerélmény 2023-ban?

Zsigmond Gergely (Head of Outsourcing): Új helyszínen és nagyon rövid felkészülési határidővel rendeztük meg az októberi BeerUP Festünket, amelyre nagy számban vártunk résztvevőket és szponzorpartnereket is. És nem csupán ezt az eseményt zártuk nagy sikerrel, de egy hónappal később is meg tudtuk ismételni ezt az eredményt. 

- Kedvenc Mndwrk esemény?

Hatházi Szilvia (Social Media & Community Manager és a redezvényeink hostja): Nehéz egy eseményt kiemelni a sorból, hiszen a kisebb rendezvényeinknek ugyanúgy megvan a maga bája, mint a 200+ fős, nagy fesztiváljainknak. Mindegy, hogy 30-40 fős, baráti hangulatú BeerUP-ról beszélünk, vagy nagyobb tömeget megmozgató fesztiválról, az este végén számomra mindig az a legnagyobb élmény, hogy végignézve a résztvevőkön, azt látom, hogy mindenki jól érzi magát, és egy pezsgő közösségi élet alakult ki. Mégis külön szót érdemel az októberi BeerUP Fest, hiszen ahogy Greg (Zsigmond Gergely) kollégám is említette, talán ez volt az a rendezvény, amely során a legtöbb új helyzettel, kihívással kellett megküzdenünk, de végül mindannyian (résztvevők, szponzorok és mi, szervezők is) elégedetten  mehettünk haza.

-   Szerinted mi a Mndwrk community legnagyobb erőssége?

Németh Laura (Community Manager): A szakmai közösség és a kapcsolatok. Az évek során nem csak a rendezvényeink létszáma nőtt egyre nagyobbra, de az események után egyre többen és tovább maradnak ott beszélgetni az előadóinkkal, egymással és persze velünk is. Így nem csupán régi ismerősökkel, egyetemi társakkal és volt kollégákkal lehet összefutni, de új kapcsolatokat is könnyen ki lehet alakítani, ami mindenképpen az egyik legnagyobb erőssége a közösségünknek. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jófej társaság alakult ki, így a szakmai előadásokon túl emiatt is megéri ellátogatni az eventekre.


- Milyen szempontok alapján áll össze egy PPC kampány a Mndwrk eseményekhez? Mi volt a legnagyobb kihívás?

Környei Júlia (Marketing Consultant): A hirdetések összeállításánál fontos szempont, hogy kiknek lehet érdekes az adott előadás, kiket és milyen kulcsszavakkal érdemes megszólítani. Meglepő módon egy-egy kampány összeállításánál a megfelelő mémek összegyűjtése a legnagyobb kihívás, pláne, ha speciálisabb technológiákról van szó, 


A közösségünk pedig nem csak a rendezvényeinken él és virul, de az online térben, a Mndwrk Platformon is, és szoros kapcsolatban vannak a recruitment csapattal is, akik sokszor jó tanácsokkal, karriertippekkel is segítik a közösség tagjait.  

- Szerinted melyik a platform leghasznosabb funkciója a community tagok számára?

Molnár Szabolcs (Portal Administrator): Szerintem az egyik leghasznosabb funkció, hogy squad-okat lehet létrehozni - ilyen lehetőséggel máshol még nem találkoztam. A squad-ok által a community tagjai is profitálnak, hiszen olyan csapattagokat válogathatnak össze maguknak, akikkel már korábban összeszoktak, az ügyfeleink pedig könnyebben toborozhatnak csapatokat az egyes projektekhez.

- Legjobb álláskeresési tippek 2024-re?

Pető Vivien (IT Recruiter): Tartson lépést az iparági trendekkel! Képben lenni az aktuális trendekkel, technológiákkal és fejlesztésekkel elengedhetetlen az IT-ban. Kövesse az iparági híreket, tanulmányozza az új technológiákat és vegyen részt konferenciákon, képzéseken, hogy frissen tartsa a tudását. Építse a szakmai kapcsolatait, vegyen részt eseményeken, rendezvényeken, meetupokon, vagy akár csatlakozzon online közösségekhez. A szakmai beszélgetések nem csak a kapcsolatépítésben segíthetnek, hanem abban is, hogy a saját munkával kapcsolatos elképzeléseink, elvárásaink is jobban körvonalazódjanak. És végül frissítse a Linkedin profilját, legyen naprakész és informatív. 

-   Mit szoktál tanácsolni azoknak a junior community tagoknak, akik elakadtak a karrierjük tervezésében? Mit tartsanak szem előtt 2024-ben, ha fejlődni szeretnének?

Kocsis Noémi (IT Recruiter): Sok junior community taggal beszélgetek, és azt tapasztalom, hogy nincs két egyforma pályakép, ezért olyan összetett kérdés ez. Amiről szinte mindenkivel beszélgetünk, az a munkán kívüli folyamatos tanulás, fejlődésorientált hozzáállás fontossága. Emellett a saját erősségekre, érdeklődésre, korábbi tapasztalatokra érdemes építeni a következő lépések tervezésénél, kiemelni azokat a skilleket, amikben az adott szakember magabiztosnak érzi magát, legyen az technikai tudás vagy soft skill.

Mi is első kézből tapasztaljuk, micsoda nehézségekkel kell szembenéznie kollégáinknak, akik a mindennapi munka mellett éppen egyetemi tanulmányaikat folytatják. Kertész Zsolt Finance Officerünk legnagyobb küzdelme idén a szakdolgozat leadása volt. 

- Milyen tanácsod van azoknak, akik munka mellett szakdolgozatot írnak?

Kertész Zsolt (Finance Officer): A szakdolgozat írás heti 40 órás munka és másodállás mellett nem egyszerű. Hallani olyan legendákat, hogy valaki egy éjszaka alatt megírta a 30 oldalas BSC dolgozatát, de az én személyes tapasztalatom az, hogy ez nem ennyire egyszerű. Kedves szakdolgozatírók! Hagyjatok magatoknak legalább 2-3 hónapot, ahogy én se tettem. Valamint készüljetek arra, hogy aludni ebben az időszakban nem nagyon lesz időtök (habár ezt a vizsgaidőszak alatt már úgy is megszoktátok).

- Időbeosztásról és munkaszervezésről anyaként is sokat tanulhat az ember. Hogyan lehet távmunkában, kisgyerek mellett hatékonyan dolgozni? Sikerül-e megtartani a munka-magánélet egyensúlyát?

McBride-Major Enikő (Marketing Consultant): Kisgyerekes anyaként teljes munkaidőben? Csak sok szervezéssel és külső támogatással. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem csak rám van bízva, hogy honnan dolgozom, de lehetőségem van mindezt részmunkaidőben tenni. Maximalistaként számomra ez a munka-magánélet egyensúlyának a kulcsa. A nap végén úgyis az számít, hogy lehúztam-e a feladatokat a listáról és mindenki elégedett legyen.

Csapatunk idén is több új taggal bővült. Ez az időszak szinte mindenki számára vegyes érzelmekkel van tele, hiszen mindannyian emlékszünk még, milyen aggodalommal vegyes izgatottsággal léptünk be az első munkanapunkon az irodába. Éppen ezért igyekszünk ezt az időszakot minden új belépő számára minél könnyebbé tenni. Megkérdeztük új kolléganőnket, ő hogyan élte meg az első időszakot a Mndwrk csapat tagjaként.

- Milyen az onboarding folyamat a Mndwrk-nél? Mesélj az első pár hét tapasztalatairól.

Vörös Kinga (Recruitment Coordinator): Lassan 2 hónapja vagyok a Mndwrk-nél, így még nagyon frissek az élményeim. Rengeteg segítséget és támogatást kaptam a kollégáimtól és közvetlen felettesemtől is. Ezen felül nagyon szuperül meg van szervezve a betanulás, rengeteg írásbeli segédlettel, így már egész korán megélhettem az önállóságom, ami jó visszajelzés volt számomra is. A közösséggel kapcsolatban nagyon hálás vagyok, nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan azt érezhetem, hogy beilleszkedtem. Szakmailag mindenkin látom a magas szintű tudást és ez engem is motivál, emellett a kedvességet és a segítőkész hozzáállást minden területen tapasztalom.

A csapatkohézió persze nem csak a mindennapi munka során erősödik, hanem a csapatépítők során vagy például egy olyan mókás megmérettetésben, amely kollégáink között már az októberi BeerUp óta húzódik: 

-   Sikerült már szkanderban legyőznöd a főnöködet?

Kocsis Tamás (Project Manager): Még nem, de a karrierem első számú céljává lépett elő, hogy legyőzzem! Titokban edzek és minden héten megnézem Sylvester Stallone Túl a csúcson című szkanderes filmjét motivációnak.

-   Melyik volt számodra a legemlékezetesebb csapatépítő program?

Varga Lilla (Marketing Consultant): Számomra a karácsonyi buli volt a legemlékezetesebb csapatépítő program, ahol már délelőttől folyt a közös sütés, főzés, készülődés. Az együtt töltött idő, a mély beszélgetések, az elmaradhatatlan társasjátékozások pedig még felejthetetlenebbé tették az estét.

- És ha már szóba került a társasjáték: szerinted melyik a csapat kedvenc társasjátéka? Ki a legjobb benne a csapatból?

Szabó Ádám (Grafikus): Nem is kérdés, hogy az Avalon! Eddig bárki csatlakozott, mindenki szerette. 5-10 játékosig lehet vele játszani, ezért nem szokott senki kimaradni, és könnyű megtanulni. Elég sok érzelmet kivált a munkatársakból, szokott lenni nagy nevetés és kiabálás, de minden csakis mókás határokon belül. Szinte minden társas est ezzel a játékkal zárul. Legjobb játékosnak Lillát és magamat tartom. 

Végül, de nem utolsó sorban vessünk egy pillantást a jövőnkre is. CEO-nk 2024-re szóló víziói következnek!

Kiss Attila (CEO): Szeretnénk alaposan felforgatni a munkaerőtoborzás világát, első lépésben az IT munkáltatókra fókuszálva. Miután 2023 legnagyobb eredménye, két év fejlesztő munkát követően, a Mndwrk Platform sikeres megjelenése volt, 2024-nek a mennyiségi terjeszkedésről kell szólnia. Akkor lennék igazán elégedett, ha az új trendekre és technológiákra nyitott úttörő szervezetek többségének lenne Mndwrk fiókja jövő év végére.

No items found.

Related Services

No items found.

Tags

No items found.

Become a Mndwrk-er

Work, learn, and have fun together
Create your account