BeerUP Fest

November 29, 2023 5:00 PM

BeerUP - Mastering automation (DevOps, Test, AI)

Stifler ház
HUN
összefoglaló

A mai informatika egyik legmeghatározóbb trendje az automatizáció, amelyet lehet jól és rosszul is csinálni. Mivel rosszul senki nem szeretné végezni a dolgát, ezért mi elsősorban a jó megoldásokra hozunk majd példákat. Lesznek hardcore DevOps témák, szóba kerül a test automation és természetesen az AI, amely téma nélkül botorság lenne manapság eseményt szervezni. A részletes programot lásd lejjebb.

mi az a beerup?

Nem csupán ingyenes sörkóstoló! Sőt, sokkal inkább egy olyan, IT szakemberek számára létrehozott meetup, ahol magas szakmai színvonalú előadásokon vehetsz részt. A szünetekben kínált sörkóstoló pedig a hab a tortán... illetve a pohárban.

Az előadás utáni sörözés alatt pedig további kérdéseket is feltehetsz az előadóknak.

regisztráció
helyszín
Stifler Ház
Budapest, Dob u. 19,

A belvárosi bulinegyed legmenőbb, amerikai stílusú, romkocsma hangulatú szórakozóhelye a Gozsdu Udvar közvetlen szomszédságában. A hatalmas területű Stifler Ház három tánctérrel, öt bárpulttal és játékteremmel vár mindenkit.

Célszerű tömegközlekedéssel érkezni (Deák térről vagy a Blaháról besétálva), mert a parkolási lehetőségek finoman fogalmazva is korlátozottak.

A beléptetés 17:00-kor kezdődik, az előadások pedig pontban 18:00-kor. Amennyiben teheted, érkezz időben, hogy legyen időd kényelmesen elhelyezkedni. Amennyiben úgy alakul, az eseménybe természetesen később is be tudsz csatlakozni.

TAgek
DevOps
CI/CD
Test automation
Kubernetes
Machine learning
AI
Kizárólagos Sponzor

17:00

Kapunyitás, regisztráció

17:50

Megnyitó

18:00

Előadás #1
Forgács István
Szakértő

Advanced Test Design Automation – Tedd teljessé a tesztautomatizálást!

Az előadásban bemutatjuk, hogy hogyan lehet a teszttervezést hatékonyan automatizálni, egy új kétfázisú modell-alapú tesztelés alkalmazásával. Az automatizálás nem csupán gyors, hanem a legtöbb hibát megtalálja, ha jó modellt készítünk. A tesztek futtatásában a  Playwright lesz segítségünkre.

18:30

Előadás #2
Auth Gábor
Szakértő

Automata teszt integrálása a GitLab CI folyamatba

Az előadásban megvizsgáljuk az automatikus tesztek futtatását a GitLab CI folyamat részeként, amely tesztek hiba esetén blokkolják a pipeline további futását. A teszteredmények vizualizációja eléggé kezdetleges, de azért körbejárjuk, hogy lehet a GitLab felületén maradva áttekinteni a lefutott teszteredményeket és kódlefedettséget.

19:00

Előadás #3
Csuvik Viktor
Szakértő

Mesterséges intelligencia és észlelés

Bár nekünk embereknek magától értetődő, hogyan képezzük le a körülöttünk lévő világot, ez korántsem egyértelmű és egyszerű feladat. Az evolúció során úgy alakultunk ki, hogy az észlelt környezetet absztrakt ikonokba tömörítjük és más-más feladatok megoldásához más absztrakciós szintet használunk. A mesterséges intelligencia is ezt igyekszik közelíteni, ebbe fogunk egy kicsit belemélyedni a nagy nyelvi modelleken keresztül. Megvizsgáljuk mik az aktuális trendek az MI
világában és ez alapján megpróbálunk következtetéseket levonni a jövőre vonatkozóan.

Az előadás a következő kérdésekre ad választ:

- Hogyan észleljük és értelmezzük mi emberek a világot, ezt hogy
teszi a mesterséges intelligencia?
- Mit és mit nem várhatunk el egy nagy nyelvi modelltől?
- Mik az aktuális trendek az MI világában?

Neked szól az előadás, ha

szeretnéd megérteni az észlelés / intelligencia kapcsolatát, érdekel a mesterséges intelligencia és kíváncsi vagy a trendekre, vagy ha integrálni szeretnéd az MI-t a munkafolyamataidba / eszközödbe.

19:30

SÖRÖZÉS HAJNALIG

Közkívánatra sikerült meghosszabbítanunk a BeerUP-ok nyitvatartását így mostantól akár hajnali négyig is maradhattok, hogy az előadókkal és a szponzorokkal vagy akár velünk, szervezőkkel megvitassátok a világ dolgait.

galéria
regisztráció