BeerUP Fest

October 11, 2023 4:00 PM

BeerUP Tech Fest

Dürer Kert
HUN
összefoglaló

A hármas szám a mi életünkben is bűvös, így a harmadik BeerUP-unkra álmodtunk egy nagyot, és fesztivállá UPgradeltük a rendezvényt - hiszen az október amúgy is a sörfesztiválok ideje, nem igaz? Még több résztvevővel és programmal készülünk. Érdekes szakmai témák és inspiráló IT előadások várnak rád! Teret adunk a szakmai beszélgetéseknek egy jó pohár sör mellett.

mi az a beerup?

Nem csupán ingyenes sörkóstoló! Sőt, sokkal inkább egy olyan, IT szakemberek számára létrehozott meetup, ahol magas szakmai színvonalú előadásokon vehetsz részt. A szünetekben kínált sörkóstoló pedig a hab a tortán... illetve a pohárban.

Az előadás utáni sörözés alatt pedig további kérdéseket is feltehetsz az előadóknak.

regisztráció
helyszín
Stifler Ház
Budapest, Dob u. 19,

A belváros legmenőbb amerikai stílusú, romkocsma hangulatú szórakozóhelye Budapesten. A hatalmas területű Stifler Ház három tánctérrel, öt bárpulttal, játékteremmel vár mindenkit.

Megközelítés: célszerű tömegközlekedéssel érkezni (a Blaha Lujza térig villamossal vagy busszal), mert a parkolási lehetőségek finoman fogalmazva is korlátozottak.

A BeerUP regisztráció 16:00-kor kezdődik, ha teheted, érkezz időben, hogy a folyamat gördülékeny legyen. Természetesen az eseményre később is be tudsz csatlakozni.

TAgek
Kubernetes
Terraform
GitLab
CI/CD
Embedded development
Time-tracking
Remote working
Platform working
Full stack
iOS
Android
Cloud
API
Partnereink
Előadás #1
BeerUP Fest
Scheidler Balázs
Axoflow

Kiterjedt, heterogén rendszerek automatikus konfigurációja Kubernetes logikán

A Kubernetes egy elsöprő sikerű eszköz, amelynek jelentősége túlmutat megalkotóinak eredeti céljain, mivel nem csupán egy új technológiát hoztak létre, de egy radikálisan új megközelítést is bevezettek. Játszunk el a gondolattal, hogy a Kubernetesből kidobjuk a pod-okat, a service-eket és a node-okat, hogy a rendszer alapvető koncepcióját valami teljesen új területen hasznosítsuk, aminek köze sincs a konténerekhez! Nos, úgy tűnik, kinyitottunk egy portált, ami az IT egy totálisan új fejlődési irányába vezet.

Előadás #2
BeerUP Fest
Auth Gábor

Terraform + GitLab CI integráció

Több mint két éve natív CI támogatása van a Terraform script végrehajtásnak és state tárolásnak a GitLab ingyenes terjesztésében is, sokan viszont nem tudják, hogy mennyire egyszerű a Terraform script futtatása egy GitLab CI részeként. Előadásunkban erre láthatsz majd egy demóval megtámogatott, rövid példát, valamint körbejárjuk majd, hogy miért jó, ha GitLab CI hajtja végre a Terraform script halmazunkat, és hogyan tudjuk könnyen beleilleszteni a meglévő CI folyamatainkba.

Ott a helyed, ha van, vagy lesz nálatok Terraform és GitLab, de még nem kötöttétek össze őket.

Előadás #3
BeerUP Fest
Persics Bálint
Mortoff
BeerUP Fest
Barta Péter
Mortoff

Beágyazott szoftverfejlesztés - az Apollo űrhajóktól az önvezető autókig

1969-ben az Apollo program keretében az ember a Holdra lépett. Ehhez forradalmi technológiákat kellett kifejleszteni, melyek egyike a világ első beágyazott számítógépe, az Apollo Guidance Computer volt. A rendszerben futó nagy megbízhatóságú szoftver alapjaiban tért el az addig megszokott, nagygépes rendszerektől - ki kellett fejleszteni egy teljesen új területet, elkezdődött a beágyazott szoftverek története.

Az előadás során áttekintjük, hogy a 60-as években milyen beágyazottszoftver-technológiákkal dolgoztak az űrprogramban, és összehasonlítjuk napjaink legelterjedtebb megoldásaival!

Előadás #4
BeerUP Fest
Kiss Attila
CEO and Founder of Mndwrk Technologies,
the prototype of the next-generation software company.

Mndwrk Platform 2.0 újdonságok

Idén újabb mérföldkőhöz érkezett a világ első közösségi alapon működő IT munkaerő-piacterének története. Az előadásból többek között megtudhatod, mi a Mndwrk álláspontja remote working és home office témákban (támogatjuk), hogyan tervezzük megreformálni a szabadúszó mérnökök és a vállalatok kapcsolatát (nagyon), illetve hogy mindezeket az elképzeléseket hogyan implementáljuk szoftveres funkciókká a platformunkon (nagy élvezettel). Számíthatsz rá továbbá, hogy beszámolunk egyéb megalomán terveink előrehaladásáról is.

Előadás #5
BeerUP Fest
Poprócsi István
Wherever Company
BeerUP Fest
Molnár Ferenc
Wherever Company

Time-tracking, amit szeretni fogsz!

A szükséges rossz, általában így tekintünk a time-trackingre, aminek léteznek elviselhető és elviselhetetlen változatai, de szerethető megoldással ezidáig nem találkoztunk. Talán a cím alapján már sejthető, hogy ez most megváltozott, megérkezett ugyanis a Wherever, amibe olyan szinten estünk bele, hogy rögtön integráltuk a Mndwrk platformba. Kétségtelen, hogy nem létezhet távmunka time-tracking nélkül, de ha egyszer kipróbáltad a Wherever-t, rájössz, hogy úgy általában agilis csapatmunkába sem érdemes nélküle belekezdeni.

Előadás #6
BeerUP Fest
Boda Kálmán
Scolvo

A full-stack fejlesztés nem atomfizika - ha megvan hozzá a megfelelő eszköz

A vállalati applikáció fejlesztés különleges kihívásokkal szembesíti a fejlesztőket, hiszen nemcsak a natív iOS, Android és webes appok fejlesztése a cél, hanem ezek backend integrálása is. A multiplatform igények kielégítése már minden Enterprise környezetben elvárás. A Scolvo Fejlesztőeszközével (Scolvo Development Platform) nincs szükség külön iOS, Android, web és backend és DevOps kompetenciára. Egy fejlesztő, csak az üzleti logikára koncentrálva tud kész megoldást szállítani.

regisztráció
galéria